måndag 16 februari 2009

I skuggan av en Lars

Betraktelse från en bildande horisont 4:

Det torde vara mycket vanligt för kvinnor att hamna i skymundan. Kanske inte riktigt lika mycket numera som förr men ändå för ofta.
Jag kan inte förstå meningen med att exempelvis manliga lärare som utför exakt samma arbete som sin kvinnliga kollegor ska uppbära högre lön för detta samma arbete. Jag kan heller inte förstå varför medianlönen för kvinnor ska var under den för män. Det är naturligtvis livsfarligt i en extrem lågkonjunktur att tal om dylika ting, det kan ju faktiskt innebära ett närmande mellan lönenivåerna. det kan innebära att herrrarna får sänka sina löner till damernas lägre nivåer.

Det är naturligivis så att det finns kvinnor som tjänar väldigt mycket pengar.
Annika Falkenstam exempelvis eller nyutnämnde
Karolina Ekholm, som blir ny vice riksbankschef och ledamot i Riksbankens direktion.

De lägre lönerna för med stor sannolkhet även med sig att de får svagare inflytande och helt enkelt mindre att säga till om.

En annan "gisslan" är naturligtvis allas vår favorit Nyamko Sabuni.

Det framgår tydligt när hion nyligen på mingelbilder syns i skuggan av sin förre chef. Fd partiledaren Lasse Lejonkungen.

Det finns en väldig massa andra män än Lars de kan heta Rudolf, Mohammad eller John. Det spelar ju ingen roll utom att de står i vägen för kvinnan och drämed äve lägger krokben för sej själva.

Om kvinnors löner kommer i nivå med mäns blir det enklare att dela på alla uppgifter i hemmet och familjen. det blir roligare på jiobben och i politiken och sammhället kommer att fungera bättre anser jag.







"I skuggan står kvinnan till mannens stöd.
Men detta leder till bådas död."


/Rillarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar