måndag 2 februari 2009

En NySvenska - aningen "rasbiologisk" betraktelse

Betraktelse från en bildande horisont 3:

Jag möter ofta väldigt trevliga människor i vardagen som inte verkar ha något annat med dem man ser på TV förutom att de är lika invandrade som vissa av mina egna förfäder.

Jag är en sällsam blandning och det är jag ganska stolt över.

Inavlade mussstammar blir småningom ganska utarmade vad gäller det genetisk materialets rikedom på olika anlag. Alla är lika vackert vita med röda ögon eller gr med en strimma över ryggen och kort svans. Var och en är varandras like.

Så är det även med myror fast io än högre grad. De är ju varandras systrar allihop utom några få hanstackare som slipper från jämmerdalen efter befruktningen (ganska skönt för dem för vem skulle stå ut i ett totalt matriarkat?! - knappast ens de flesta honorna - ja jag jämför alltså med oss människor)

Men tänk så fint att vi människor har en stor variation och så bra att vi kan ta vara på denna och blanda oss med varandra på ett sätt som kanske endast överträffas av en annan art - Hunden.

Mej vertligen kan en pygme antagligen få barn med en tvåmetersjätte som i sin tur kan få livskraftig avkomma som klarar att reproducera sig. Detta är en del av det moderna artbegreppet.

Alla arter strävar efter att breda ut sig teritoriellt. Inte bara själva arten utan även dess undergrupper sprider sig långsamt så långt det är möjligt beroende på dess överlevnadsvärde i miljön (genetisk fitness).

Vi är den nakna apan som vingklar fram med ett märkligt upprätt gående rörelsemönster sedan länge. De flesta andra primater även andra människoapor stöder sig som bekant på knogarna och eller tar hjälp av svansen. Vår svans är ju mycket rudimentär (outvecklad eller snarare tillbakabildad).

Förutsatt att demokratiutvecklingen fortsätter i de delar av välden som börjar komma i kapp (nåja snart alltså) västvärlden. Och vidare att religionen stryker på foten mera och nationalkänslorna försvagas. Så kommer unga människor inte bara att söka sina partner bland det egna könet utan fastmer från andra kulturer och från andra folkgrupper. Den härliga uppblandning som därvid uppstår kommer småniongom att sudda ut de största avvikelserna och vi kommer nog få någon ljusbrun människa kanske med lite snedare ögon och kortare meddellängd än här i vår Svenska EU-provins.
Sö skönt vis lipper se alla de bleka fräkninga ariska människor med blå ögon som utgör en förktossande majorittet i exemåpelvis gamla pilsnerfilmer och skolfoton från tiden den stora invandringen.
De valloner som stod för invandringen före industrialismens genombrott har visserligen rotat sej ganska bra och givit upp tillsammans med en del Judiska affärsmän till det välstånd som vi nu håller på att mer eller mindre förlora.
Det är nog generellt sett bra med invandring och utspädning av folklagren så länge inte invånarna tappar sin samhörighet. Men för att det ska fungera bättre måste vi nog riva upp ghettona. Kanske tvångsflytta en del innvånare från Stockholmska Östremalm eller Lidingö till Rosengård?!
Det går kanske med morot i stället för tvång - kom och bo skattebefriat i Rosengård!

Vår nuvarande invandrarminister har några stora fördelar:
Hon är Kvinna
Hon är mörk
Hon har huvudet på skaft
Hon är modig
Hon kan tala för sej
Hon är helt enkelt bra!











Nu var det sagt: Bravo Nyamko!


Er folkbildare
Rillarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar